Recept brood

Ingrediënten

500 g meel

300 ml water

15 g droge gist 5 g zout

Bereidingswijze

Meng meel en gist.

Leg dit mengsel in een bergje op tafel, zonder aan te drukken. Maak een kuiltje in het midden.

Leg het zout aan de rand van de berg. Giet voorzichtig lauw water in het kuiltje.

Als er een straal water weg loopt, duw je snel wat bloem ervoor.

Je neemt nu bloem en gist van de buitenste rand van je berg en strooit dit in het water. Meng met twee vingers.

Dit herhaal je een paar keer.

Als je een dikke pap krijgt, maak je met twee handen met gesloten vingers één bol deeg. Nu mag je alle ingrediënten goed met elkaar mengen, ook het zout.

Deze bol deeg kneed je minstens 10 minuten.

Je laat het deeg nu 15 minuten rijzen. Dan maak je van je deeg één mooi rond brood of enkele pistoletjes.

Nu laat je het deeg minstens een half uur rijzen.

Schuif het brooddeeg in de oven van 220 °C en giet wat water in het schaaltje. De hete waterdamp zal zorgen voor een mooie broodkorst. Doe voorzichtig en let op dat je je niet verbrandt! Bak het brood 45 minuten.